Telefoonnummer

+31(0)172533916

Email adres

info@novadermhuidkliniek.nl

Openingstijden

Di t/m Vrij: 8:30-17:30 uur

Kraaienpootjes! Hoe voorkom je deze lijntjes?

Kraaienpootjes; de eerste tekenen van ouderdom! Deze fijne lijntjes rondom de ogen zijn voor velen een bekend fenomeen en worden ook wel lach rimpels genoemd. Hoe ontstaan ze en wat kun je er aan doen?

Kraaienpootjes danken hun naam aan de vorm van de rimpeltjes. De lijntjes aan de zijkant van de ogen lijken door hun kleine vertakkingen op de poot van een kraai. De huid rondom je ogen is wat kwetsbaarder en dunner, waardoor er sneller lijntjes ontstaan. Kraaienpootjes zijn dynamische rimpels, wat wil zeggen dat ze samengaan met de mimiek van je gezicht. Door het vele lachen trekt de huid rondom je ogen samen, waardoor er plooien in de huid ontstaan. Op jonge leeftijd is de huid elastisch genoeg om na het lachen weer terug te springen naar een gladde huid. Wanneer je ouder wordt, verandert de structuur van de huid en blijven de rimpeltjes op den duur staan.

Kan de huid rondom jouw ogen wel een frisse boost gebruiken? Een Vitamine C oogbehandeling stimuleert het collageen en elastine herstel in de huid rondom je ogen en geeft je jouw frisse oogopslag weer terug! Kom eens langs bij de schoonheidsspecialisten van NovaDerm Huidkliniek!

Hoe voorkom je kraaienpootjes?

Helemaal voorkomen is niet mogelijk. We worden allemaal ouder en dat ontziet je huid niet. Toch kun je wel degelijk de vorming van rimpeltjes vertragen. Rimpels ontstaan op het moment dat de huid minder elastisch wordt. De elasticiteit van je huid verandert wanneer je ouder wordt door de afname van collageen en elastine in de huid. De schadelijke straling van de zon en roken kunnen dit proces versnellen.

  • Zonbescherming; bescherm je huid!

Zonbescherming vormt de belangrijkste anti-rimpelcrème. De filters in zonnebrandcrème filteren de schadelijke straling van de zon en vertragen op die manier het afbraakproces van collageen en elastine in de huid als gevolg van de schadelijke straling. Goed beschermen dus! Gebruik hier minimaal een SPF 30 voor.

  • Hydrateren; verzorg je huid!

Kraaienpootjes wegsmeren kan niet, maar je huid gehydrateerd houden is wel belangrijk. Een droge huid vertoont namelijk eerder rimpeltjes. Omdat de huid rondom je ogen dunner en daardoor gevoeliger is, is het verstandig geen crèmes met irriterende stoffen te smeren. Geschikte ingrediënten voor rondom de ogen zijn bijvoorbeeld hyaluronzuur, vitamine C of vitamine B5!

Kijk op deze pagina naar de producten van Kalahari die tegen kraaienpootjes helpen.

  • Leefstijl; leef gezond!

Een gezonde leefstijl is altijd aan te raden. Stress, alcohol, roken en UV-straling versnellen het verouderingsproces van je huid. Je leefstijl heeft veel invloed op je huid en de uitstraling daarvan. Zorg daarom dat je goed slaapt, genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt en voldoende water drinkt.

  • Vitamine C oogbehandeling; verkwikking van je oogopslag

Voor een vitamine C oogbehandeling kun je terecht bij de schoonheidsspecialisten van NovaDerm huidkliniek. Deze biologische vitamine C geeft de huid rondom je ogen een frisse boost door de stimulering van het collageen en elastine herstel. Fijne lijntjes en rimpels rond je ogen verminderen zichtbaar al na één behandeling.

  • Microneedling; verbetering van binnenuit

Met behulp van microneedling zijn mooie resultaten te boeken. De huid vlak rondom de ogen kunnen niet behandeld worden middels deze therapie, maar de huid daarom heen wel. Microneedling is een behandeling waarbij met miniscule naaldjes gaatjes in de huid gemaakt worden. Hierdoor wordt het bindweefsel gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken. Op deze manier wordt de huid van binnen gestimuleerd om zichzelf te herstellen. Voor deze behandeling kun je terecht bij de huidtherapeuten van NovaDerm.

Recommended Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Chat openen
1
Welkom op onze site!
Goedendag, Waar kunnen we je mee helpen?