Telefoonnummer

+31(0)172533916

Email adres

info@novadermhuidkliniek.nl

Openingstijden

Di t/m Vrij: 8:30-17:30 uur

Wist je dat je huid dagelijks reinigen één van de belangrijkste stappen binnen de huidverzorging is? Een goede verzorging van je huid kan niet plaatsvinden zonder je huid goed te reinigen. Dit wordt vaak onderschat. We zien dat de dagelijkse reiniging vaak overgeslagen wordt en dat is direct zichtbaar op de huid. Jammer van je huidconditie, want het kan op een simpele manier veel beter! Wij leggen je daarom graag uit waarom het reinigen van je huid zo belangrijk is en hoe je dit het beste kunt doen.

WAAROM IS HET DAGELIJKS REINIGEN VAN JE HUID ZO BELANGRIJK?

Allereerst speelt het dagelijks reinigen van je huid een grote rol in het voorkomen van verstopping van vuiligheid in je poriën. Door je huid goed te reinigen voorkom je ophoping van vuiligheid in je poriën. Maar wat ook heel goed is om te weten, is dat een goed gereinigde huid veel beter in staat is om werkstoffen van verzorgingsproducten op te nemen. De werkstoffen in een crème of serum kunnen namelijk niet door het vuile (olie)laagje op je huid doordringen. Zelfs de beste crème zal niet optimaal zijn werk kunnen doen op een niet gereinigde huid. Zonder een dagelijkse reiniging van je huid, raakt je huid onzuiver, grauwer en verstopt en is een goede verzorging of verbetering van je huid dus niet mogelijk!

HOE KUN JE JE HUID GOED REINIGEN?

Het is heel belangrijk om je huid twee keer per dag te reinigen (in de ochtend én in de avond). In de avond verwijder je het vuil wat overdag op je huid gekomen is. Ook als je geen make-up draagt heeft je huid reiniging nodig! Denk maar aan de uitlaatgassen, zweet, stof en de afvalstoffen die je huid zelf aanmaakt. Of je nou wel of geen make-up draagt, die dagelijkse reiniging is dus heel belangrijk.

Maar ook in ochtend is het belangrijk je huid te reinigen met een reinigingsproduct. Vaak wordt gedacht dat de huid s’ nachts niet vies wordt, maar dat is absoluut niet waar. In de nacht scheidt je huid namelijk afvalstoffen en talg (vet) uit, die niet met alleen water afgewassen kunnen worden. Olie lost immers niet op in water! Je huid wordt van alleen water niet écht schoon. Denk maar aan een vette pan, die je zonder afwasmiddel af zou wassen. Voor je je dagcrème  gebruikt, heb je dus eerst een reinigingsproduct nodig. Reinig je niet, dan plak je met je crème het vuil aan je gezicht en kunnen de werkzame stoffen van je crème niet goed in je huid doordringen. Je dag- of nachtcrème komt dan dus niet tot zijn recht!

WELK REINIGINGSPRODUCT IS GESCHIKT VOOR JOUW HUID?

Er zijn veel verschillende reinigingsproducten. Het is belangrijk dat jouw gezichtsreiniger een goede pH-waarde heeft en niet te agressief reinigt, anders droogt je huid uit en resulteert dat in een geïrriteerde huid. Daarbij heb je nog de verschillende soorten reinigers. Milks, cleansers, scrubs. We leggen je uit wanneer je welk product het beste in kunt zetten.

MILK:

Een milk is een mild product dat in principe voor de meeste huiden geschikt is. Maar met name een gevoelige of droge huid is hierbij gebaat. Een milk kan namelijk zowel reinigend als hydraterend werken.

Ben je op zoek naar een gezonde milk voor je huid, aangeraden door onze huidtherapeuten? Neem dan eens een kijkje in de webshop -> Gentle Cleansing Milk Kalahari).

GEL:

Een reinigingsgel is een gel die je mengt met water. Een reinigingsgel kan licht schuimen op je huid en verwijdert het overtollige vetlaagje van je huid. Een reinigingsgel is daarom heel geschikt voor vette huiden, zoals bijvoorbeeld een acnehuid.

Ben je op zoek naar een gezonde reinigingsgel voor je huid, aangeraden door onze huidtherapeuten? Neem dan eens een kijkje in de webshop -> Facial Cleanser Kalahari).

Dubbele reiniging

SCRUB:

Scrubs verwijderen de dode huidcellen van je huid en geeft je huid die frisse glow. Daarnaast helpen scrubs je huid een handje met het voorkomen van mee-etertjes. Een scrub is met name geschikt voor doffe (verouderde) huiden of voor vette (acne) huiden. Wel is het goed om te weten dat je scrubs maximaal twee keer per week gebruikt en je daarnaast dus een gewone reinigingsgel of milk nodig hebt. Wanneer je scrubs te vaak gebruikt, kan je huid droog worden of geïrriteerd raken. Een scrub is dan ook niet geschikt voor een gevoelige (eczeem/rosacea) huid.

Ben je op zoek naar een gezonde scrub voor je huid, aangeraden door onze huidtherapeuten? Neem dan eens een kijkje in de webshop naar onze buff met jojobakraaltjes! -> Enzyme Face Buff Kalahari).

HOE GEBRUIK JE EEN REINIGINGSPRODUCT?

Breng een beetje van jouw product op je (schone) handen aan en  verdeel dit over je gezicht. Voeg een beetje water toe en masseer het product goed in je huid. Spoel het product daarna af met lauwwarm water. Heet water droogt je huid namelijk uit. Let op! Gebruik geen watje met het aanbrengen of verwijderen van je product. De vuiligheid van je gezicht blijft aan je watje zitten en dat masseer je dan vervolgens weer je huid in, waardoor je de vuiligheid alleen maar verplaatst. Gewoon aanbrengen met je handen en afspoelen met water dus!

VRAGEN OF ADVIES?

Heb jij vragen of zou jij graag een persoonlijk (product)advies willen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Vul onderstaand contact formulier in als je de producten wilt bestellen of bij andere vragen.

Voornaam
achternaam

Recommended Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Chat openen
1
Welkom op onze site!
Goedendag, Waar kunnen we je mee helpen?