Telefoonnummer

+31(0)172533916

Email adres

info@novadermhuidkliniek.nl

Openingstijden

Di t/m Vrij: 8:30-17:30 uur

Huidverbetering is alleen voor je rimpels toch?
Dit klopt gedeeltelijk.

Maar huidverbetering is veel meer dan alleen rimpels aanpakken. Huidverbetering omvat een heel breed terrein. Het is eigenlijk een ander woord voor de huid weer in balans krijgen. Nu hoor ik je denken huh? ‘In balans? Zeker weer zo een populair woord. Want we moeten overal en altijd in balans zijn, moet dat nu ook met mijn huid??´

Nou ja eigenlijk wel, ja!


Want weet je hoe belangrijk jouw huid is? Jouw huid is heel belangrijk. Jouw huid is namelijk het grootste orgaan van je lichaam. De huid beschermt je tegen bijna alles van buitenaf. De huid heeft een belangrijk aantal functies, namelijk:

De huid geeft bescherming tegen invloeden van buitenaf. Het biedt bescherming tegen bacteriën en schimmels. Tevens geeft het ons bescherming tegen Uv-straling. Ook is de huid een beschermingsmechanisme tegen vallen of stoten. De huid is een ware temperatuur regelaar. Als we het warm hebben gaat het zweten om de warmte te verminderen. We krijgen kippenvel als we het koud hebben, om zo de warmte juist vast houden. Bij blootstelling aan de zon wordt er vitamine D aangemaakt. De huid bevat vele zintuigen waar we mee kunnen voelen enz. Het onderhuids bindweefsel is een plaats voor energieopslag. Dus best een bezig bijtje die huid van ons.


Maar ook sociaal is de huid belangrijk.

Het is het eerste wat je ziet van iemand. Het is dus direct zichtbaar als er iets mee is. Het kan emotie tonen. Denk maar aan die rode kleur als je zenuwachtig bent en je vlekken in je nek krijgt. Dus voor dit grootste orgaan van ons lichaam moeten we dus wel goed zorgen. Dus ja, dat populaire woord ‘balans’ is ook op jouw huid van toepassing.

Wat is een huid die in balans is?

Een huid die in balans is ziet er gezond en fris uit. Het heeft een natuurlijke glow, beschermt ons en kan tegen een stootje. Het voelt soepel en stevig aan. Je hebt er geen klachten aan. Klachten kunnen zijn: droog aanvoelen, trekkerig, vlekjes, pukkeltjes en gewoon geïrriteerd. Klinkt niet fijn he?

Om hieraan te werken, ben je dus ook met huidverbetering bezig. En dan komt er misschien geen rimpel aan te pas. Want iemand die jong is en nog strak in het velletje zit kan ook deze klachten hebben. En die wilt helemaal niet aan de rimpels denken want die zijn er niet. Maar de huid is wel door deze klachten uit balans.

Hoe breng je jouw huid weer in balans?


Het in balans brengen van je huid begint allemaal bij de basis. Deze basis is juiste voeding. Je voeding is echt de basis voor je huid en voor je lichaam, en dit moet goed zijn. Ze zeggen wel eens ‘je bent wat je eet’ en dit is ook zo. Als je veel verkeerde dingen eet kun je dit zien aan je huid. Wat zijn deze verkeerde dingen dan? Te veel suiker, te weinig groenten en fruit eten, te weinig water drinken, roken, alcohol. Dit zijn zomaar wat dingen die je al aan kan passen om aan je huid te gaan werken.

Maar ook als je voedingsstoffen mist, kun je dit herkennen aan je huid. Bijvoorbeeld de stof zink. Dit is een mineraal die heel belangrijk is tegen ontstekingen. Als je dit mist in je voeding en je krijgt er te weinig van binnen dan kun je dus meer last hebben van ontstekingen. Bijvoorbeeld acne of rosacea. Heb je dus klachten aan je huid dan is het ook een idee om je voeding eens onder de loep te nemen. En te kijken wat hierin veranderd of aangevuld kan worden.

Huid in balans met de juiste voeding

Let wel op dat de huid een orgaan is wat pas als laatste aan de beurt is bij voeding.

Je moet wel even de tijd nemen om hiervan resultaat te gaan zien. Eerst zijn de andere organen aan de beurt in je lichaam die belangrijke voedingstoffen op gaan nemen en als laatste krijgt de huid pas een gedeelte. Denk niet dat als je een week je voeding hebt aangepast, je dit direct gaat zien. Helaas duurt dit echt even. Heb je hier een beetje hulp bij nodig om je voeding eens onder de loep te nemen en te kijken waar je wat kunt veranderen?
Bij NovaDerm Huidkliniek kunnen we je hiermee helpen om deze in kleine stapjes aan te passen. Ook kun je denken aan een huidsupplement. Hierin zitten voedingsstoffen die je huid en lichaam nodig hebben om in balans te komen. Voor meer informatie kun je kijken op deze pagina.

Als je je voeding onder de loep hebt genomen dan kun je gaan kijken naar je huidverzorging. Wat kun je daar nog aan toevoegen of weg laten om je huid weer in balans te krijgen?

Hier hebben we ook weer een basis die in orde moet zijn, en dat is je reiniging. Daar begint het mee. Als je huid niet goed gereinigd is, neemt het veel minder goed stoffen op uit je crème. Dat is zo zonde! Dus echt twee keer per dag reinigen.

Dubbele reiniging

Na het reinigen je huid verzorgen met een juiste moisteriser!

Ook je huid beschermen is een must. Dagelijks je huid insmeren met een goede spf hoort ook bij je verzorgingsritueel. In de winter kan deze spf iets minder hoog zijn, ongeveer 15. Maar in de lente en zomer minimaal factor 30. Zo help je je huid om zich te beschermen tegen Uv-straling.

scrubben! Scrubben is ook essentieel in je huidverzorging.

Doe dit met een zachte scrub en doe dit ook met beleid. Zo ontdoe je jouw huid van dode huidcellen en kunnen de stoffen van je crème beter worden opgenomen en hun werk doen.


Even alles op een rij….Hoe je je huid in balans krijgt:

  1. Pas je voeding aan. Let op je suiker inname, eet veel groenten en fruit.
  2. Drink voldoende water
  3. Maak een wandeling in de frisse buitenlucht, dit is goed voor je huid.
  4. Reinig je huid twee keer per dag
  5. Gebruik een zachte scrub om dode huidcellen te verwijderen.
  6. Gebruik een juiste moisteriser voor overdag en voor de avond.
  7. Bescherm je huid dagelijks met een juiste SPF
  8. Ga met een lach door het leven en straal!

Wil je jouw huidverzorging en voeding eens onder de loep nemen om te kijken hoe het nog beter kan? Wil je ook die natuurlijke glow? Neem dan contact met ons op. Dat kan via het contact formulier op de site of stuur een WhatsApp naar 0628131522. Ook kun je een mail sturen om een afspraak in te plannen. Zie de contact gegevens onderaan deze pagina.

Iedere huid de juiste zorg.

Recommended Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Chat openen
1
Welkom op onze site!
Goedendag, Waar kunnen we je mee helpen?