Telefoonnummer

+31(0)172533916

Email adres

info@novadermhuidkliniek.nl

Openingstijden

Di t/m Vrij: 8:30-17:30 uur

Een huis bouw je ook niet op een slechte fundering........

Zo is het ook met onze huid. Als de binnenkant van ons lichaam niet op orde is, zie je dat uiteindelijk ook aan je huid.

Wist je dat er collageenaanmaak van binnenuit nodig is om je behandelingen van buitenaf op zijn best te laten slagen?
Het is daarom heel belangrijk dat de collageenaanmaak in je lichaam op orde is. Collageen wordt aangemaakt in de fibroblasten. Fibroblasten zijn bindweefsel cellen.

Wanneer deze fibroblasten de juiste bouwstoffen krijgen kunnen ze nieuwe collageensliertjes aanmaken. Deze bouwstoffen krijgen ze vanuit goed functionerende darmen. Wanneer je darmen op orde zijn, dan verloopt dit proces over het algemeen goed en kunnen we met je behandeling van buitenaf optimaal aan de slag met het stimuleren van de goed functionerende fibroblasten.

 

Collageen zijn slierten in je huid die zorgen voor stevigheid.

Je raadt het al, wanneer je darmen niét goed functioneren, dan ontstaat er een gebrek aan goede bouwstoffen voor de fibroblast en kan deze fibroblast geen collageensliertje aanmaken. En dit is jammer, want daardoor zal je ook minder resultaat van je behandelingen zien!

 


Wanneer er een tekort is aan collageen in je lichaam, dan zal je lichaam zich eerst richten op het herstellen van collageen in bijvoorbeeld je darmen of spieren, voordat het zich op je huid gaat richten. Wat we dan zien ontstaan is een tekort aan collageenaanmaak in het onderhuids bindweefsel van je huid. Zonde, want die aanmaak heb je juist hard nodig om de vitaliteit van je huid in stand te houden. En niet minder belangrijk; die aanmaak hebben we ook nodig om je behandeling optimaal tot uiting te laten komen. Je kunt namelijk heel veel behandelingen van buitenaf doen, maar als jouw fibroblasten vanuit je darmen niet de juiste bouwstoffen krijgen om collageen aan te maken, dan kunnen we ze van buitenaf ook niet stimuleren om harder aan de slag te gaan! Eerst beginnen bij het begin dus! Je darmen.

Om te zien of je voldoende collageen aanmaakt in je onderhuids bindweefsel maken wij een echo van je huid. Hierbij komen de verschillende huidlagen goed in beeld.

We kunnen daarmee onder andere zien of je huidbarrière intact is, wat de intensiteit van het collageen op dat moment in je huid is, hoe de verschillende huidlagen aan elkaar verbonden zijn, wat de dikte van je huid is en of je fibroblasten nog voldoende collageen aanmaken in het onderhuids bindweefsel. Wanneer we een goede aanmaak van collageen in het onderhuids bindweefsel zien, dan kunnen we gaan kijken naar welke behandelingen van buitenaf geschikt zijn om je huid te laten stralen. Wanneer we geen collageenaanmaak zien, dan gaan we eerst kijken hoe we jouw darmen weer in de juiste conditie kunnen krijgen om de juiste bouwstoffen aan je fibroblasten te kunnen leveren voor de aanmaak van collageensliertjes.
Benieuwd hoe jouw collageenaanmaak is en hoe je jouw huid in goed conditie kunt houden of krijgen? Kom gerust langs voor een intake.

Recommended Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Chat openen
1
Welkom op onze site!
Goedendag, Waar kunnen we je mee helpen?