Telefoonnummer

+31(0)172533916

Email adres

info@novadermhuidkliniek.nl

Openingstijden

Di t/m Vrij: 8:30-17:30 uur

Hoe geniet jij veilig van de zon?

Ja hoor, daar is die mooie gele bol weer! Dus zitten we zitten direct weer heerlijk in de zon te genieten.

Tja, dan kun je verbranden. Wij hebben in de praktijk al de eerste verbrande mensen gezien.

Want ja, de zon schijnt nu en straks misschien niet meer. Daarom gaan we soms onvoorbereid de zon in, met ons witte winterhuidje.

Dan kun je wel eens een zeer rode pijnlijke huid krijgen.

Om nog meer verbrande huiden te voorkomen, gaan wij jullie tips geven. Tips hoe je veilig en verantwoord heerlijk van de zon kunt genieten!

We worden altijd van alle kanten gewaarschuwd: Pas op!”, Niet te lang in de zon!” en “smeer je goed in!”.
Dit zijn ook goede waarschuwingen, maar hoe kun je nu wel goed en veilig van de zon genieten zonder te verbranden?


We weten inmiddels allemaal dat te veel zon niet goed is voor je huid. Je krijgt er rimpels van en je kunt er zelfs huidkanker van krijgen. Hier merk je nog niet veel van als je jong bent, maar de schade van te veel zon op je huid is pas zichtbaar op latere leeftijd.

Om dit zo lang mogelijk buiten de deur te houden of helemaal niet te gaan krijgen, delen wij hieronder tips om veilig te zonnen.

Tip 1: Smeren, smeren en smeren!

Dit is wel de belangrijkste tip: insmeren voordat je de zon in gaat. Doe dit elke twee uur.
Zonverzorging raakt zijn werking kwijt na een tijdje. Dit komt door zweten en, doordat je huid een levend orgaan is, wordt zonverzorging ook verwerkt door je huid. Hierdoor verliest zonverzorging zijn werking. Vandaar dat je je elke twee uur in moet smeren om goed beschermd te blijven. Doe dit ook na een duik in het zwembad of de zee. Er bestaan wel waterbestendige zonverzorgingsproducten, maar ook dit is na een flinke duik in het water helemaal weg.

Tip 2: Smeer ruim!

Wees niet te zuinig met smeren. Een volwassen persoon moet ongeveer 6-7 theelepels zon product gebruiken om zich van top tot teen in te kunnen smeren. Dat is ongeveer 30ml. per keer.
Wees dus niet te zuinig!

Tip 3: Smeer op tijd!

Smeer je 30 minuten voordat je de zon in gaat in.
Een zonverzorging heeft de tijd nodig om in de huid het werk te doen. Dus op tijd beginnen met smeren.

Tip 4: Let op de Uv-index

De verwachte hoeveelheid UV wordt uitgedrukt in een UV-index. Deze kan in ons land variëren van 0 tot 8. Bij 0 is er geen UV en 8 staat voor de maximale hoeveelheid UV-zonlicht. In landen dichter bij de evenaar en in de bergen kan de zonkracht een waarde van 15 of hoger halen. 

Bij een lage zonkracht (0-4) verbrandt de huid minder snel dan bij een hoge zonkracht (7 en hoger). De zonkracht hangt ook af van de hoeveelheid bewolking, Op een zonnige dag is er meer UV-zonlicht dan wanneer het volledig bewolkt is. Let hier dus op als je een dag van de zon gaat genieten. Tegenwoordig wordt de UV-index vermeld bij het weerbericht, maar even googlen en je weet de UV-index van de dag.

Tip 5: Gebruik de juiste filters in je zonverzorging.

Door gebruik te maken van de juiste filters, help je je huid een eind op weg. Meestal zit er in een zonverzorging een SPF, dit wordt bereikt met minerale filters. Deze minerale filters leggen een laag op je huid. Deze laag zorgt ervoor dat de zon weerkaatst wordt.

Er zijn betere zonverzorgings producten die echt je huid helpen, en je huid goed beschermen.
Dit zijn de organische filters. Deze zorgen ervoor dat je cellen in je huid worden beschermd, door ze een soort van parapluutje te geven. Zo zijn ze goed beschermd en leren ze omgaan met de zon. Je huid wordt getraind om zichzelf te beschermen tegen de zon. Bij deze organische filters zit ook een ADAPTASUN formule. Deze formule zorgt ervoor dat jouw pigmentcellen wakker worden geschud en aan het werk gaan. Doordat zij aan het werk gaan, wordt je huid bruin en beschermd zichzelf tegen de zon. De zonverzorgingsproducten van Esthederm zorgen hiervoor en hebben deze ADAPTASUN formule in zich en hebben organische filters. Zo pak jij het goede uit de zon en het slechte van de zon hou je buiten de deur met deze producten.

Tip 6: Ga niet de hele dag liggen bakken

Gun jezelf en je huid ook een beetje zonrust. Ga niet de hele dag liggen bakken. Te veel is nooit goed en dit is ook zo met de zon. Zeker tussen 12 uur in de middag en 3 uur in de middag kun je beter uit de zon blijven. Dan is de zonkracht op het hoogst en heb je dus meer kans op teveel UV op je huid.

Dus wees verstandig en zon met mate!

Tip 7: Vergeet deze plekken niet…….SLORP!

Elke plek van je huid die in de zon komt moet je insmeren. Er zijn plekjes op je lichaam die heel snel vergeten worden. Dit zijn je hoofdhuid, je lippen, je oren, randjes van je badpak of zwembroek en het puntje van je neus. Een handig ezelsbruggetje is SLORP.

S is voor scheiding (je hoofdhuid dus)

L is voor je lippen. Er zijn speciale lippen balsems met een bescherming, bijvoorbeeld die van Jane Iredale.

O is voor je oren, zeker de randjes van je oren niet mee vergeten in te smeren, hier zien de dermatologen vaak huidkankers

R is voor randjes. Juist ja: de randjes van je zwembroek en bikini of je shirt. Smeer dit goed in en smeer er goed langs.

P is voor het puntje van je neus, deze steekt nu eenmaal uit en vangt snel zon, dus hup: extra insmeren die punt!

 

Tip 8: Leer het je kinderen aan. Jong geleerd is oud gedaan!

Maak het smeren leuk voor je kinderen. Leer het ze vroeg aan. Zet stipjes op hun armen met zonverzorgingen laat ze het zelf verder uitsmeren, maak er een spelletje van. Op YouTube zijn leuke insmeer liedjes te vinden. Zoals deze bijvoorbeeld.

https://www.youtube.com/watch?v=wDSsTFfwaKA

Tip 9: Oeps, je bent toch verbrand. Wat nu?

Tja, ondanks alle goede tips op te hebben gevolgd ben je toch verbrand. Het is pijnlijk en heel vervelend. Ga uit de zon en zorg dat het gebied wat verbrand is ook even geen zon meer ziet. Smeer je huid dan in met een aftersun product die je huid verkoelt en verzorgd.

Bijvoorbeeld de aftersun van Esthederm, deze haalt de hitte uit je huid en verkoelt. Zorg er ook voor dat je veel blijft drinken. En ben je echt verbrand en heb je veel pijn? Gebruik dan de Aloe Vera Gel van Varodem. Dit is een heerlijk verkoelende gel, die je in de koelkast kunt bewaren voor nog meer verkoeling. Ook heel goed tegen insectenbeten en muggenbulten.

Tip 10

Dit is de laatste tip van deze blog. Deze tip moet eigenlijk ook op de 1e plaats staan. Deze tip is namelijk gewoon ook genieten van de zon. De zon is namelijk ook goed voor ons, we hebben het nodig om te leven!

Dus, genieten!!!

Heb je na deze blog nog vragen aan ons over zon en zonbescherming? Kom gerust eens langs bij ons en we vertellen je graag meer.

Ook kun je een afspraak inplannen voor een GRATIS zonadvies.

Wij kijken dan naar je huid en horen wat voor een zon aanbidder je bent. Op deze manier krijg jij een advies van een product wat echt iets voor je huid doet en je optimaal beschermd. Zo kun jij lekker op vakantie en heerlijk gezond bruin worden!

Als bedankje dat je ons bezoekt voor een zonadvies krijg je een leuk sample tasje mee!

Recommended Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Chat openen
1
Welkom op onze site!
Goedendag, Waar kunnen we je mee helpen?
%d