Telefoonnummer

+31(0)172533916

Email adres

info@novadermhuidkliniek.nl

Openingstijden

Di t/m Vrij: 8:30-17:30 uur

De Fascia, ons bindweefsel is fascinerend😉

De fascia of het bindweefsel is een onderdeel van ons lichaam wat door de huid, spieren en pezen en botten loopt. Het bestaat uit collageen vezels, water en lijm. Het houdt ons lichaam bij elkaar. Het bindweefsel komt voor in ons hele lichaam, zowel oppervlakkig als dieper gelegen kom je het tegen. Ons bindweefsel zorgt ervoor dat je hele lichaam met elkaar in verbinding staat.

We dachten eerder dat bindweefsel een laag is wat tussen je huid en spieren ligt, maar er is door onderzoek aangetoond dat ons bindweefsel door de huid, spieren heen loopt en alles met elkaar verbindt. Het is een heel netwerk wat lijkt op een spinnenweb met dauwdruppels. Deze dauwdruppels is het vocht wat tussen je bindweefsel zit. Dit zorgt voor een soepele beweging van je bindweefsel.

Als een spin in zijn net beweegt dan zie je het hele spinnenweb bewegen. Ook een spinnenweb is heel fragiel en heeft de spin met veel precisie gemaakt. Zo is het ook met ons bindweefsel. Kijk maar op deze afbeelding. Je ziet fijne draden met druppels en lijkt op een spinnenweb. Het ziet er fragiel uit hé? Het kan best wat hebben hoor, maar het moet wel met respect behandeld worden. Als je het te hard behandeld, kun je het dicht drukken en werkt het niet meer optimaal.

Is er iets aan de hand met ons bindweefsel dan kan dit gevolgen hebben voor je hele lichaam. Bijvoorbeeld als er een litteken zit, of als je huid verouderd. Het is dus zaak om je bindweefsel goed op orde te hebben en te houden.

Hoe hou je je bindweefsel nu goed en gezond? Dit kun je doen door middel van bindweefselmassage. Bij ons in de praktijk voeren wij deze massage uit met de Icoone Laser Med. Dit is een vorm van mechanische bindweefselmassage.

 

Met mechanische bindweefselmassage zorg je goed voor je bindweefsel en kun je vele klachten aan je huid en lichaam verminderen en voorkomen.

Met de Icoone laser med kunnen wij dit bindweefsel op een juiste manier behandelen. Zonder het dicht te drukken.

Het mag ook geen pijn doen, als het pijn doet behandel je te intensief wat stress geeft. Deze stress zorgt weer voor een te hoge belasting voor je lichaam. Je lichaam moet dan eerst deze stress aanpakken voordat het je bindweefsel kan verzorgen. Dat vertraagt het doel wat je wilt behalen. Daarom moet het aanvoelen als een ontspannende massage. Als het als een ontspannende massage aanvoelt Is je lichaam in staat om direct je bindweefsel te verzorgen zonder stress. Op deze manier halen we sneller je doel.

 

Bijvoorbeeld je cellulite waar je al heel lang vanaf wil, of je vetophoping en die je minder wilt. Of misschien is je huid verslapt en wil je dit graag strakker hebben?

Dit zijn al enige indicaties die we met de Icoone Laser Med kunnen behandelen.

Heerlijk ontspannen en werken aan huidverbetering, klinkt goed toch?

Wil jij dit een keer ervaren?

Boek dan een kennismaking bindweefselmassage en ervaar wat deze behandeling voor jou kan gaan doen!

Klik op onderstaande button om deze behandeling direct in te boeken.

Recommended Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Chat openen
1
Welkom op onze site!
Goedendag, Waar kunnen we je mee helpen?