Telefoonnummer

+31(0)172533916

Email adres

info@novadermhuidkliniek.nl

Openingstijden

Di t/m Vrij: 8:30-17:30 uur

De helft van het jaar zit er alweer op, het gaat hard he? Aan het begin van dit jaar hebben de meeste  mensen wel goede voornemens bedacht. Hoe staat het met die van jou? Sta je daar wel eens bij stil…..of ben je er vol aan begonnen en is het op de achtergrond geraakt? Heel herkenbaar hoor!

Ben wel benieuwd hoe het met die van jou staat? Met die van mij gaat het redelijk. Soms vergeet ik het en soms ga ik er weer vol mee aan de slag.

Mijn goede voornemen was gezonder leven en meer bewust worden van de keuzes die ik maak met eten.

Mijn gewicht is altijd wel een dingetje geweest. En waar ik echt klaar mee ben is met altijd maar bezig zijn met eten. Dus ik dacht mijn voornemen is gewoon zo gezond mogelijk gaan leven en bewustere keuzes maken. Niet meer lijnen en strikt dieten, nee daar ben ik klaar mee! Zo dat is eruit.

Het gezonde eten moet een gewoonte gaan worden, zo wordt het voor mij niet steeds een strijd en valt het ook niet tegen als het even niet meer lukt. Het gaat best goed moet ik zeggen. Hoe ik dit doe?
Ik ben begonnen met omega 3 olie te gaan gebruiken. Ik heb hier al eerder over geschreven in een blog.

Omega 3 is heel belangrijk voor ons lichaam.

  • Het is goed voor je hersenfunctie
  • Het is goed voor je ogen-
  • Het is goed voor je huid

Maar het kan nog veel meer voor je doen, wil je weten wat dat is? Dat kun je hieronder lezen.

Je lichaam maakt Omega 3 niet zelf aan, maar moeten we binnen krijgen via ons voedsel. Dat is net zo met omega 6, ook via ons voedsel komt ons lichaam hieraan. Nu zit dat met dit omega 6 wel goed, soms te goed. Omega 6 krijgen we binnen via voedsel zoals : koekjes, gefrituurd eten en in bewerkt voedsel. Helaas is deze te goed dan weer niet zo goed voor ons……..Omega 6 zet namelijk ontstekingen aan in ons lichaam. Is de Omega 6 te veel dan blijft je lichaam altijd maar “aan” staan. Het is dan constant in strijd met ja met niets. Door constant je lichaam aan te zetten en in strijd te zijn met ontstekingen die er niet zijn is heel vermoeiend voor je lichaam. Je kunt dan allerlei vage klachten ervaren die niet te verklaren zijn.

Maar ja hoe keer je dit dan om? Door Omgea 3 te gaan gebruiken. Omega 3 zet ontstekingen uit in ons lichaam. Je snapt het denk ik nu wel……dit moet in balans zijn, je omega 6 en omega 3. Inderdaad, heel goed. Dit moet inderdaad in balans zijn.  Naast het gebruik van Omega 3 ben ik ook meer groenten gaan eten. Bij de lunch een goed gevulde salade eten ipv brood met lekker olijfolie.
In de avond ook meer groenten gaan eten. En ik moet zeggen het gaat best lekker. Niet alleen zie ik dit terug aan mijn lichaam, maar ik zie dit ook aan mijn huid terug. Dat motiveert weer om door te gaan en het een “way of live” van te maken.

Nu vind ik koken ook heel erg leuk, dus dat scheelt. Van alles uitproberen. In de avond net even wat meer maken zodat ik het voor de lunch mee kan nemen. Dat scheelt ook. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Maar goed genoeg over mij, hoe staat het met jou goede voornemen? Als je die hebt gemaakt natuurlijk. Ben er wel benieuwd naar.  Misschien ben je wel nieuwsgierig naar wat Omega 3 voor jou kan doen? Neem dan contact op met de praktijk of klik hier. Op deze pagina kun je er meer over lezen, wat deze test precies inhoudt.

Alexandra, Linda en ikzelf zijn ook een eetdagboek aan het bijhouden. Zo krijgen we meer inzicht in wat we op een dag binnen krijgen en waar verbeter punten zijn te halen. Zo zetten we voor onszelf weer even de puntjes op de “i” Wil jij weten waar bij jou de verbeter punten zijn wat betreft eten? Dan kun je ook een eetdagboek invullen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Je vult voor een week en een weekend je eten en drinken in, je stuurt het per mail naar ons toe en je ontvangt binnen een paar dagen een advies met tips en tricks terug van ons. Zo kun je aan een gezond eetpatroon werken, wat op den duur goed is voor je lichaam en je huid.

Want dat is wel de basis, en de basis moet in orde zijn. Dat is waar wij van NovaDerm Huidkliniek voorstaan. Is de basis op orde dan kun je veel beter werken aan een mooie huid en lichaam. Een lichaam en huid waar jij je lekker in voelt en waar je in straalt.

Wil je hier meer over weten? Plan dan vrijblijvend een intakegesprek in. Dan gaan we samen kijken waar je aan wilt werken en wat wij daarbij voor je kunnen betekenen.

Denk aan je Zonbescherming!

In de praktijk werken wij met de zonverzorging van Esthederm.
Esthederm is net even anders dan een normale SPF. De reguliere zonverzorging gebruikt een bescherming wat de zon tegen houdt van buitenaf. Esthederm werkt met zonnetjes. Het heeft 2 of 3 zonnetjes. Hoe meer zonnetjes hoe hoger de bescherming is. Afhankelijk van je huidtype en waar ja naar toe gaat op vakantie, kies je voor het aantal zonnetjes.

Esthederm werk van binnenuit en leert je huid om weer van de zon te houden. Het houdt het schadelijke tegen en het haalt het goede uit de zon. Je moet je voorstellen dat elk celletje in de huid een eigen parasolletje krijgt om zich tegen de zon te beschermen. Ook zet het je pigmentcellen aan tot harder werken hierdoor word je eigen bruining aangezet. Als je eigen bruining wordt aangezet ben je het beste beschermd tegen de zon. Tevens heeft Esthederm een interne bescherming in zich wat zorgt dat de schade die de zon aanbrengt op ons DNA wordt beschermd. Het beschermd tegen huidkanker en tegen huidveroudering.

De voordelen van Esthederm op een rij:

  • Externe bescherming door minerale filters
  • Bescherming aangepast aan de intensiteit van de hoeveelheid zon
  • Interne bescherming door bescherming tegen huidkanker en huidveroudering
  • Bescherming aangepast aan de gevoeligheid van je huid
  • Versnelt de aanmaak van je pigmentcellen
  • Verhoogt de aanmaak van je pigmentcellen
  • Zorg voor een betere verdeling van je pigmentcellen

Over een paar weken start de zomervakantie. Uiteraard neem je dan zonverzorging mee. Heb je nog zonbescherming nodig en wil je hier advies over? Kom dan langs in de praktijk voor advies of neem contact met ons op. Je kunt bellen, whatsappen of mailen. Of klik op de knop hier rechtsonder voor direct whatsapp contact.

Recommended Articles

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Chat openen
1
Welkom op onze site!
Goedendag, Waar kunnen we je mee helpen?