De huidtherapeut en de schoonheidsspecialist in samenwerking

Binnen NovaDerm werken huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten onder één dak. Alexandra en Mariska zijn schoonheidsspecialist. Maaike is huidtherapeut en Linda afstuderend huidtherapeut. Allemaal  hebben we dezelfde missie: jou tevreden met je huid en lekker in je vel de deur uit te laten gaan. Maar wat is nou precies het verschil tussen een huidtherapeut en een schoonheidsspecialist?

Het beroep huidtherapeut is een relatief jong beroep en in de praktijk rijst vaak de vraag wat de huidtherapeut nou precies anders doet dan de schoonheidsspecialist. Het werk van de schoonheidsspecialist en de huidtherapeut lijken te overlappen en op sommige vlakken is dat ook zo. Zowel de huidtherapeut als de schoonheidsspecialist hebben veel kennis over de huid en huidproblemen. Beiden werken wij met mensen die hun huid graag verbeterd willen zien.

Schoonheidsspecialist

Het grootste verschil tussen het werk van de huidtherapeut en het werk van de schoonheidsspecialist is dat het accent van het werk voor schoonheidsspecialisten meer op ontspanning en schoonheid ligt. Alexandra en Mariska behandelen dan ook met name een gezonde huid. Het doel van een schoonheidsbehandeling is ontspanning en verzorging. Hierbij kun je denken aan ontspannende huidmassages, verfrissende maskers of verzorgende behandelingen zoals epileren en harsen of bijvoorbeeld het verven van wimpers en wenkbrauwen. Bij onze schoonheidsspecialisten word je lekker in de watten gelegd met rustgevende muziek, een warm dekentje en heerlijke geuren. Schoonheidsspecialisten hebben een 3-jarige MBO opleiding gevolgd en hebben alle kennis in huis om jou met een heerlijk ontspannen en verzorgd gevoel de deur uit te laten gaan. Soms volgen zij cursussen om hun kennis te verrijken. Zo is onze schoonheidsspecialist Mariska gespecialiseerd in sportmassages en pedicurebehandelingen!

Huidtherapeut

Huidtherapeuten zijn meer helend met de huid bezig. Bij de huidtherapeuten Maaike en Linda kom je niet voor een ontspannende behandeling. Het doel van een huidtherapeutische behandeling is een huidklacht te verminderen of te herstellen. Hierbij gaat het vaak om een zieke of beschadigde huid. De opleiding Huidtherapie is een vierjarige Hbo-opleiding waarin veel kennis wordt opgedaan rondom huid-, haar- en nagelproblematiek. Na de opleiding komt de huidtherapeut in het Kwaliteitsregister te staan. Voor verlenging van deze registratie moeten de huidtherapeuten jaarlijks punten behalen om hun kennis op peil te houden. Maaike en Linda werken samen met huisartsen en dermatologen en behandelen diverse huidklachten. Bij onze huidtherapeuten kun je terecht voor acnetherapie, littekentherapie, elektrische ontharing, LPG-therapie, coagulatietherapie, camouflagetherapie, wondzorg en oedeemtherapie.

Samenwerking

Voor ontspanning en verzorging van je huid kun je dus terecht bij Alexandra en Mariska. Maaike en Linda zijn gespecialiseerd in het herstel en verbetering van je huid. De huidtherapeuten en de schoonheidsspecialisten vormen een prachtige aanvulling op elkaar en kunnen goed samenwerken. Binnen NovaDerm verwijzen wij naar elkaar door om op die manier kennis te bundelen en een optimaal behandelpakket aan te bieden. Zo kun je genieten van een combinatie van herstel en ontspanning van je huid!

Van sinaasappelhuid naar gladde huid

Vaarwel cellulite!

Je kent het wel. Van die putjes in je benen of billen. In de volksmond worden deze putjes in benen of billen ook wel de sinaasappelhuid genoemd, maar de officiële naam van dit verschijnsel is cellulite. Cellulite ontstaat wanneer het aantal vetcellen in het citrus-diet-food-fresh-42059onderhuidse bindweefsel toeneemt. Hierdoor ontstaat er een vernauwing van de bloedvaten en raakt de vochtafvoer verstoord. Als gevolg van deze slechte bloedcirculatie en een verstoorde vochtafvoer, kunnen vet, vocht en afvalstoffen steeds lastiger worden afgevoerd. Het bindweefsel gaat daardoor verharden en er een ontstaat een bobbelige huid met putjes; de sinaasappelhuid doet zijn intrede!

Cellulite

Cellulite komt het vaakst voor op de bovenbenen of op de billen, maar het kan ook op de buik of bovenarmen voorkomen. Cellulite kan in verschillende gradaties voorkomen. Bij een lichte vorm van cellulite ontstaan de onregelmatigheden alleen op het moment dat de huid samengeknepen wordt. Cellulite kan ook voorkomen wanneer de spieren aangespannen worden en er een bobbelige huid ontstaat. Bij een zwaardere vorm van cellulite, is de sinaasappelhuid goed zichtbaar en kunnen er verharde knopen en diepe striae bij ontstaan. De oorzaak van cellulite is niet helemaal bekend en het ontstaan is waarschijnlijk een gevolg van meerdere factoren, te denken aan voedingspatroon, erfelijkheid en onvoldoende lichaamsbeweging. De meeste mensen ervaren cellulite niet als een pretje en vaak worden de putjes en onregelmatigheden als cosmetisch storend gezien.

Wat is er aan te doen?

Laat je bindweefselcellen wakker schudden! Onze LPG endermologie behandeling vormt de oplossing voor cellulite! De intensieve bindweefselmassage stimuleert je cellen om weer aan het werk te gaan. De behandeling met LPG stimuleert onder andere de aanmaak van collageen in de huid. Het gevolg is een vermindering van cellulite en een strakkere huid! De behandeling wordt uitgevoerd met een LPG apparaat. Het kopstuk bevat draaiende rollen en een aanzuigende werking, waardoor de huid in de diepte gemasseerd kan worden. Benieuwd wat LPG endermologie voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op of boek een gratis proefbehandeling!

Wist je dat..

-Cellulite niets met overgewicht te maken heeft? Cellulite komt zowel bij slanke als mollige mensen voor. Wel kan het voedingspatroon van invloed zijn op de vorming van cellulite.

-Cellulite een typische vrouwenkwaal is? Vrouwendijen zijn nou eenmaal wat gevoeliger voor het ontstaan van cellulite. Met name de vorming van het vrouwelijk hormoon oestrogeen lijkt bij te dragen aan de vorming van cellulite.

-LPG de huid intensief masseert, waardoor cellulite verminderd kan worden?

-LPG een pijnloze massage is?

-Er nu een gratis proefbehandeling LPG endermologie mogelijk is bij Novaderm? Klik dan op de volgende link:  GRATIS

Zonnen feitjes!

Wat een heerlijke weken met veel zon hebben we al achter de rug, de zomer moet nog beginnen! Maar aankomende donderdag is het dan zover, het zomer seizoen!
Wat heb je als mens nou nog meer te wensen?
Nou een mooie, gezonde huid natuurlijk!

Picture1We horen steeds vaker pas op met de zon, kijk uit!
Zon is niet alleen maar slecht, we hebben ook de zon nodig. En we maken door de zon vitamine D aan.
Vitamine D wordt als reserve in de huid opgeslagen en gebruikt als het nodig is.
Helaas heeft de zon ook nadelen, teveel zon is gevaarlijk en is de grootste oorzaak van huidkanker.
Huidkanker komt steeds meer voor en dermatologen voorspellen een toename van het aantal gevallen van huidkanker, dit is erg verontrustend.
Geschat wordt dat de komende 5 jaar 1 op de 10 Nederlanders te maken krijgt met huidkanker. Niet alleen huidkanker is iets wat in de huid door de UV stralen ontstaat. Ook huidveroudering wordt veroorzaakt door overmatig zonnen.
We moeten oppassen voor de natuurlijke zon, ook de zonnebank is gevaarlijk.
Uit onderzoek is gebleken dat mensen die voor hun dertigste levensjaar met enige regelmaat onder de zonnebank liggen, de kans op huidkanker met 30% toeneemt.
Maar goed, nu we dit weten, hoe kunnen we er voor zorgen dat we wel lekker van die zon kunnen genieten, vitamine D aanmaken én de huid gezond houden?
Het antwoord hierop is… SMEREN!  Maar welke producten zijn goed, en wat maakt een product een goede bescherming voor onze huid?

sunblock-1461397_640
Een product bevat chemische of fysische filters. Chemische filters trekken in de huid en absorberen zo het UV licht.
Fysische filters leggen een laagje over de huid en weerkaatsen het UV licht.
Enkele chemische filters kunnen, doordat ze door de huid worden opgenomen,
in de bloedbaan terecht komen.
Andere chemische filters kunnen juist in combinatie met de aanraking van UV licht vrije radicalen ontwikkelen en hierdoor de cellen beschadigen of irritatie geven van de huid.
Als je de verpakking van een product bekijkt, kunnen dit de chemische filters zijn:
oxybenzone, octyl methoxycinnamate, octocrylene en avobenzone.
Fysische filters zijn titaniumoxide en zinkoxide of tinosorb.
De stoffen titaniumoxide, zinoxide en tinosorb geven een laagje over de huid waardoor de UV straling wordt weerkaatst.
Hierdoor komen er ook geen schadelijke stoffen in je huid.
Deze stoffen zijn een prima bescherming voor je huid, helaas veroorzaken ze een witte waas op je huid, waardoor je er wit uitziet.
Ideaal om je kinderen mee in te smeren want je weet precies waar je geweest bent en bent er zo zeker van dat je kind goed ingesmeerd is.
Soms zie je wel titaniumdioxide en zinkoxide op de verpakking staan,
maar heb je niet de witte waas.
Dan is er gebruik gemaakt van nanotechnologie waardoor de witte waas niet ontstaat.
Hierover bestaat op dit moment veel discussie of dit wel of niet goed is.
Het komt er op neer dat de titanium dioxide in hele kleine stukjes wordt gemaakt waardoor het niet meer die witte waas geeft.
Maar hierdoor kan het weer in aanraking met zonlicht allerlei reacties geven.
Dus ook weer niet ideaal.
Dus wat betreft de filters is het beste om een product te kiezen met fysische filter,
titaniumdioxide of zinkoxide, of tionsorb zonder nanotechnologie.

pexels-photo-257832
SPF is nog een term, dit betekend Sun Protecting factor.
Dit geeft de mate van bescherming aan voor de UV-B straling.
UV-B is verantwoordelijk voor de verbranding van de huid.
Het is een maat die aangeeft hoe lang iemand zonder bescherming in de zon kan blijven voordat deze verbrandt.
Aangeraden wordt om een SPF te gebruiken van 30 of hoger.
Voor de bescherming van de UV-A straling is er een logo ontworpen met UV-A erin.
Dit staat ook op het product met een percentage erbij,
wat de mate aangeeft van de bescherming van de UV-A straling.

Maar even terugkomen op de aanmaak van vitamine D onder invloed van UV straling.

Vitamine D wordt aangemaakt in de huid door invloed van de UV straling. uitsluitend voor in dierlijke voedingsmiddelen zoals vette vis.
Om hiervoor te kunnen zorgen hebben we minimaal 15 minuten zon nodig per dag.
Conclusie: ga heerlijk van die lentezon genieten maar smeer regelmatig met een product met een fysische filter met een SPF van minimaal 30 met UV-A logo.
Neem er een lekkere lunch bij dan heb je binnen 15 minuten je vitamine D weer op peil!

Wil je over meer weten over zon bescherming of heb je een andere vraag over jouw huid?
Neem dan contact met mij op. Ook kun je een afspraak maken voor een gratis analyse. Klik dan op de volgende link voor meer informatie.:
Gratis Huid analyse!

Warme groet,

Maaike Ververs – de Vries

ForyouMaaike

Camouflerende foundation die ademt, bestaat dit?

Soms wil je wel eens make-up gebruiken. Zeker als je last hebt van je huid met puistjes of pigmentvlekken. Maar welke camouflerende foundation is dan geschikt en heeft dan geen negatieve invloed op je huid? Er is nu een nieuw merk uit Amerika, Oxygenetix®. Dit merk is nu verkrijgbaar bij NovaDerm.almond

Oxygenetix® is een zuurstof doorlatende camouflerende foundation die werkt als een tweede huid. Het werkt kalmerend, stimuleert de groei van cellen en de aanmaak van collageen. Het heeft een luchtige formule waardoor je niet voelt dat je foundation draagt.

Het is ontwikkeld om aan te brengen op huiden met diverse problemen. Zoals huidbeschadigingen, verwondingen, droge huid, littekens door acne, rosacea, eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen.

Wat maakt Oxygenetix zo uniek?

  • Het exclusieve gepatenteerde CERAVITEA zorgt voor een constante toevoer van zuurstof waardoor de productie van collageen en elastine in de huidcellen wordt versneld.
  • Het is de enige camouflerende foundation waarbij de essentiële zuurstof in de huid kan doordringen- de huid wordt als het ware getraind.
  • Er wordt gebruik gemaakt van kalmerende, herstellende Aloë Vera i.p.v. water. Dit draagt bij aan de vernieuwing van het huidoppervlak door dode huidcellen te verwijderen.
  • Fysische UVA/UVB (SPF 25) zonnebescherming helpt de huid te beschermen zonder de irritaties die worden veroorzaakt door de niet-ademende chemische zonnebeschermings producten die vaak worden gebruikt.
  • De toename in de aanmaak van huidcellen en in huidvernieuwing helpt om rimpels, fijne lijntjes en vlekjes te verminderen.
  • Het is direct te gebruiken na de behandeling en kalmeert en camoufleert de huid.
  • Het geeft niet af en is waterproof, geeft niet af op kleding, blijft zitten, ook in het water.

Wil je weten of Oxygenetix ook iets voor jou is maak dan een afspraak bij NovaDerm dan kunnen we kijken wat we voor je kunnen betekenen. Klik hier voor de contact gegevens.

%d bloggers liken dit: