Telefoonnummer

+31(0)172533916

Email adres

info@novadermhuidkliniek.nl

Openingstijden

Di t/m Vrij: 8:30-17:30 uur

Verruca seborroica, fibromen, millia’s en dermatosis papulosa nigra, het zijn allemaal huid oneffenheden die erg storend kunnen zijn. Maar meestal onschuldig. Hieronder wordt er meer uitleg gegeven over de verschillende huid oneffenheden.

 

Verruca seborroica of ouderdoms- wratten en ook wel wijsheids- wratten genoemd, zijn goedaardige huidtumoren die het meeste voorkomen. Ook naarmate iemand ouder wordt komt het ook meer voor. Het zijn verkleurde verheven en verharde plekken die verschillend kunnen zijn van grootte. Hoe het ontstaat is niet bekend.

Fibromen oftewel steel wratjes komen vaak in de hals, of op het lichaam. Het zijn kleine wratjes op steeltjes die vaak dezelfde kleur hebben als de huid. Het zijn onschuldige gezwelletjes van de huid die veel voorkomen. Vaak komt het voor in de oksel, liezen, hals of onder de borsten. Het ontstaan van de fibromen is onbekend wel zien we het vaak op plekken waar veel wrijving is, of bij mensen met overgewicht.  het gaat niet vanzelf weg en in de loop der jaren kunnen er steeds meer fibromen bij komen.

Milia’s of ook gerstekorrels genoemd zijn kleine harde witte bolletjes die in de huid kunnen voorkomen. Vaak ontstaan ze rondom de ogen en op de wangen. Het zijn verstopte afvoergangen van vellus haartjes. (zeer kleine haartjes) en gevuld met hoornschilfers van de afvoergangen. Dit raakt verhard en ziet er dus uit als een klein wilt bultje.

Dermatosis papulosa nigra is de naam voor kleine bruine of zwarte bolletjes op de huid. Vaak bij huiden met meer pigment. Waarschijnlijk is het de gepigmenteerde variant van de verrucae seborroica. (zie hierboven)

Voor behandelmogelijkheden voor bovenstaande oneffenheden kunt u vinden op de pagina coagulatietherapie of op cryotherapie.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Chat openen
1
Welkom op onze site!
Goedendag, Waar kunnen we je mee helpen?