Telefoonnummer

+31(0)172533916

Email adres

info@novadermhuidkliniek.nl

Openingstijden

Di t/m Vrij: 8:30-17:30 uur

Heb jij last van Littekens die verhard, verkleefd verkleurd of verdikt zijn? Er is iets aan te doen. Namelijk littekentherapie.

Littekentherapie is erop gericht om de doorbloeding in je litteken te verbeteren. Op deze manier kan je litteken soepeler worden. Deze doorbloeding verbeteren gebeurt met littekentherapie.
Het doel van deze littekentherapie is het soepel maken van je litteken.
Als je litteken soepeler is worden je klachten ook vaak minder.
Misschien vind je je litteken ook niet zo mooi. Ook dan kan het uiterlijk worden verbetert door de doorbloeding te verbeteren.

Littekentherapie kun je toepassen bij verschillende soorten littekens. Bijvoorbeeld bij atrofische en hypertrofische littekens.
Atrofische littekens zijn heel dun, zacht, soepel en kunnen soms glanzend zijn.
Hypertrofische littekens kunnen hard, rood en pijnlijk aanvoelen, en liggen boven het huidniveau.

Het doel bij atrofische littekens is om het litteken beter te laten doorbloeden. Bij een betere doorbloeding wordt de huid van het litteken beter gevoed. Wat resulteert in stevig weefsel. Hierdoor komt het litteken minder onder het huidniveau te liggen.

Bij hypertrofische littekens is het doel om het litteken te versoepelen.
De behandeling is er dan op gericht om het weefsel te kalmeren en rustiger te krijgen. Door het te kalmeren wordt het litteken rustiger. Als het litteken rustiger is, wordt vaak ook het uiterlijk verbetert. Op deze manier wordt het hypertrofische litteken minder zichtbaar.

Wel is het belangrijk om zo snel mogelijk met littekentherapie te gaan starten. Dit voorkomt verdere verkeerde groei van het litteken.
Later starten met littekentherapie is wel een optie, maar kan dan wel wat langer duren voordat er resultaat is.

Littekentherapie kan ook worden toegepast bij brandwonden. Dit is wel een zachtere techniek dan bij de andere indicaties. Hierdoor werkt deze massage ook pijn verlichtend. Wanneer het litteken wat verder in de genezing is kan er wat harder worden behandeld. Hierdoor wordt de huid soepeler en kan beter worden bewogen, hierdoor is het ook minder pijnlijk.

Hoe krijg je littekens minder vlak en minder rood?
Om littekens minder vlak te krijgen en roodheid te verminderen, kan er ook gekozen worden voor siliconen pleisters. Deze silicnen pleisters zorgen ervoor dat de roodheid minder wordt. Het is wel belangrijk dat het litteken niet ouder is dan 2 jaar. Voor het beste resultaat moet het litteken nog redelijk ”vers” zijn.

Littekentherapie kan worden uitgevoerd met de handen of met een apparaat. Het apparaat is een apparaat wat een Mechanische bindweefselmassage geeft.

Voor meer informatie over welke therapie voor jou het beste is, kun je contact opnemen met de praktijk. Zie voor telefoonnummers en adres het kopje Afspraak maken.

Of klik direct op onderstaande button voor het maken van een afpraak.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Chat openen
1
Welkom op onze site!
Goedendag, Waar kunnen we je mee helpen?