Telefoonnummer

+31(0)172533916

Email adres

info@novadermhuidkliniek.nl

Openingstijden

Di t/m Vrij: 8:30-17:30 uur

Oedeem is een ophoping van vocht in het lichaam. Hierdoor zwelt een lichaamsdeel op.

Het ontstaat doordat er meer vocht wordt aangevoerd dan afgevoerd. Er is een stoornis in het lymfestelsel wat verschillende oorzaken kan hebben.

Je hebt verschillende soorten oedeem:

  • Veneus oedeem

Dit is een afvoerstoornis in het aderlijke stelsel van het lichaam. De aderen die zuurstofarm bloed vervoeren terug naar het hart. Om ervoor e zorgen dat het bloed door de zwaartekracht niet terug stroom zitten er kleppen in de aderen. Als deze kleppen niet goed meer werken kan er dus vocht ontstaan, Veneus oedeem.

  • Lymfoedeem

Na behandeling van kanker kan het zijn dat door radiatieschade of door de operatie de lymfeafvloed is beschadigd omdat er lymfklieren zijn verwijderd. Som kan het ook ontstaan door een infectie aan de lymfe, dit heet wondroos. Hierdoor kan ook een lymfoedeem ontstaan.

  • Lip-Lymfoedeem

Lipoedeem is een vet/vocht probleem, wat zich uit op de benen en armen. De vetcellen in het lichaam kunnen plaatselijk anders reageren en vergroten. Hierdoor kan het lymfestelsel in de verdrukking komen waardoor er een verminderde afvloed is van het lymfe. Vaak ontstaat er eerst een lipoedeem en als dit onbehandeld blijft kan er een lymfoedeem bij komen. Lipoedeem kan zich uiten rondom een hormonale verandering. U kunt hierbij denken aan: Puberteit, overgang of zwangerschap. De ziekte kan familiair aangelegd zijn en komt vaak voor bij vrouwen.

De klachten bij een lipoedeem kunnen zijn:

  • moe zwaar gevoel in de benen of armen
  • vervormingen van de benen of armen
  • snel blauwe plekken
  • druk pijnen
  • voeten blijven vrij en de vervorming begint abrupt vanaf de enkels.

Wilt u weten hoe de behandeling in zijn werk gaat? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

Herkent u zichzelf in één van bovenstaande klachten? Neemt u dan gerust contact op met de praktijk voor meer informatie. Dit kan door te bellen met 0172533916 of stuurt u een mail naar info@novadermhuidkliniek.nl

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Chat openen
1
Welkom op onze site!
Goedendag, Waar kunnen we je mee helpen?