Oedeemtherapie

Oedeemtherapie bestaat uit verschillende combinaties van therapieën. Zoals:
-FG-MLD, de Fill en Flush techniek
-Zwachtelen
-Oefeningen
-Zelf management
-Huidverzorging
Mechanische bindweefselmassage
Aanmeten therapeutische elastische kousen

Door middel van manuele lymfe drainage  stimuleren en ondersteunen we het lymfestelsel, om weer de juiste richting op te gaan. Het is een zachte massagetechniek waarbij er een rek prikkel wordt gegeven aan de huid. Hierdoor sturen we het lymfe weer de juiste richting op daar naar een plek in het lichaam waar het nog wel goed werkt. In de praktijk werken wij wel de ”Fill en Flush” methode (FG_MLD). Deze methode is gebaseerd op nieuwe inzichten en wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor kunnen er sneller en betere resultaten worden behaald.

Na deze behandeling wordt het deel wat behandeld is ingezwachteld om het behaalde resultaat te ondersteunen en het vocht verder af te voeren. Na voldoende afname wordt er een therapeutische elastische kous(steunkous) aangemeten, om het resultaat te behouden. Op plaatsen waar we geen compressie(druk met zwachtelen) kunnen geven kan er gekozen worden voor lymftape. Dit is een speciale huidtape die erop gericht is het lymfestelsel te ondersteunen. Huidverzorging mag ook niet ontbreken bij de behandeling van lymfoedeem. Aangezien een huid met lymfoedeem vatbaar is voor infecties moet deze gaaf blijven. Er mogen geen wondjes ontstaan. De huid goed verzorgen is dus een belangrijke factor, want infecties kunnen het lymfoedeem verergeren. Door bewegen wordt het lymfesysteem geactiveerd en vormt een belangrijke onderdeel van de behandeling. Dit alles bij elkaar wordt complexe decongestieve therapie genoemd.(CDT).

20141010_161715

Behandeling lymfoedeem

Deze behandeling valt onder de vergoeding van uw zorgverzekeraar, hiervoor is er wel een verwijzing nodig van uw arts of specialist.

Heeft u na deze informatie nog vragen? Bel gerust met de praktijk of mail naar info@novadermhuidkliniek.nl. U kunt ook het contact formulier invullen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.