Telefoonnummer

+31(0)172533916

Email adres

info@novadermhuidkliniek.nl

Openingstijden

Di t/m Vrij: 8:30-17:30 uur

Vetzuren in balans

Vetzuren zijn een essentieel onderdeel in ons lichaam voor mooie gezonde cellen. 
Onder vetzuren vallen omega 6 en omega 3.
Deze vetzuren moeten in ons lichaam in balans en in verhouding zijn. Een optimale verhouding omega 6 en omega 3 is 3-1. 


Omega 6 is nodig om ontstekingen in ons lichaam aan te zetten en omega 3 is nodig om ontstekingen in ons lichaam uit te zetten.  Omega 6 en omega 3 moeten we door onze voeding binnen krijgen, dat maakt het lichaam niet zelf aan. Helaas krijgen we door onze huidige voeding veel meer omega 6 binnen, dan omega 3. Hierdoor is de omega vetzuren uit balans. Bij heel veel mensen is deze zo uit balans dat de verhouding 20-1 is.
Het immuunsysteem van je lichaam wordt door het te hoge gehalte aan omega 6 steeds aan gezet. Het wordt niet meer uitgezet door de omega 3 tekort die er is ontstaan. Er is een disbalans. 
Door deze disbalans  ontstaan er laaggradige ontstekingen in ons lichaam. Deze laaggradige ontstekingen kunnen allerlei klachten veroorzaken.

Een optimale verhouding omega 6 en omega 3 is 3-1.  Bij een hele grote groep mensen is deze 20-1.

Wat zijn laaggradige ontstekingen?

Laaggradige ontstekingen worden ook wel stille ontstekingen genoemd. Dat wil zeggen dat het immuunsysteem van je lichaam aangezet wordt. Je lichaam maakt dan continue ontstekingsstoffen aan, zonder dat het nodig is. Er is dan niet direct paniek, maar je lichaam stuurt wel deze ontstekingsstoffen naar je bloedbaan. Dit wordt vervolgens weer  gestuurd naar je organen. Je organen gaan dan aan het werk tegen iets wat niet nodig is. Dit kost je lichaam heel veel energie.

Blijven deze laaggradige ontstekingen doorgaan dan kan dit op termijn klachten geven in je lichaam. Dit kunnen klachten zijn als vermoeidheid, een lage weerstand, darmklachten  of klachten geven aan je huid.

Vetzuren zijn dus erg belangrijk  voor ons lichaam.
De vetzuren zijn voor verschillende functies in ons lichaam essentieel. Er zijn 18 gezondheidsclaims over vetzuren die goed gekeurd zijn door EFSA ( de Europese autoriteit voor voedselveiligheid)
Hieronder noemen we er een paar:

  • Ze zijn belangrijk voor het behoudt van een goede hersenfunctie
  • Dragen bij aan een goed gezichtsvermogen
  • Ze ondersteunen ook je hartfunctie. 
Vetzuren zorgen in je hele lijf voor gezonde cellen. Zijn je cellen gezond dan nemen ze veel beter voedingsstoffen op, hierdoor krijgt jouw immuunsysteem een opkikker! Uiteindelijk zie je dat ook terug in je huid!
Want een gezonde huid komt ook van binnenuit.

Hoe weet je nu of jouw vetzuren in balans zijn?

Heb jij al langere tijd huidklachten en heb je al van alles geprobeerd? Dan kun je overwegen om een balance test te gaan doen.
Met deze test testen we 11 vetzuren in jouw lichaam. Het geeft een goed inzicht in jouw omega 6-3 balans. Je krijgt een testrapport wat een weerspiegeling geeft van de vetzuren balans in je lichaam. 
Deze test wordt besproken en  samen kijken we hoe het er voor staat in jouw lichaam. Je ontvangt advies aan de hand van deze testuitslag  met betrekking tot je huidklachten. 

Hoe gaat de balans test?

Door middel van droog bloed onderzoek wordt deze test afgenomen. Er wordt er een vingerprikje gegeven. We vangen met deze vingerprik een paar druppeltjes bloed op.
Dit wordt opgestuurd naar een onafhankelijk laboratorium. Na een aantal dagen komt de uitslag binnen en dan bespreken we samen jouw uitslag. Deze test kan bij ons op locatie worden afgenomen.
De kosten voor een test met een consult zijn €79,-*

Wil jij een balans test? Klik dan op onderstaande button en we plannen deze in voor je.

*Het consult bestaat uit de bloedtest met vingerprik, deze duurt  20 minuten en de bespreking van de test uitslag, deze duurt 30 minuten.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Chat openen
1
Welkom op onze site!
Goedendag, Waar kunnen we je mee helpen?