Team van NovaDerm Huidkliniek

Binnen NovaDerm Huidkliniek werken huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten onder één dak. Alexandra is schoonheidsspecialist. Maaike en Linda zijn huid – en oedeemtherapeuten  Allemaal  hebben we dezelfde missie: jou tevreden met je huid stellen. Ook jouw weer lekker in je vel de deur uit te laten gaan.
Maar wat is nou precies het verschil tussen een huidtherapeut en een schoonheidsspecialist?

Huidtherapeute is een beroep wat relatief jong is. In de praktijk komt vaak de vraag wat de huidtherapeut nou precies anders doet dan de schoonheidsspecialist?
Het werk van de schoonheidsspecialist en de huidtherapeut lijken te overlappen. Op sommige vlakken is dat ook zo. Zowel de huidtherapeut als de schoonheidsspecialist hebben veel kennis over de huid en huidproblemen. Beiden werken wij met mensen die hun huid graag verbeterd willen zien.

Schoonheidsspecialist

Maar er is een groot verschil.  Het werk van de schoonheidsspecialisten ligt  meer de nadruk op ontspanning en schoonheid.
Alexandra behandeld dan ook met name een gezonde huid. Het doel van een schoonheidsbehandeling is ontspanning en verzorging. Hierbij kun je denken aan ontspannende huidmassages. Verfrissende maskers of verzorgende behandelingen zoals epileren en harsen. Of bijvoorbeeld het verven van wimpers en wenkbrauwen. Bij de schoonheidsspecialisten word je lekker in de watten gelegd met rustgevende muziek, een warm dekentje en heerlijke geuren. Schoonheidsspecialisten hebben een 3-jarige MBO opleiding gevolgd en hebben alle kennis in huis om jou met een heerlijk ontspannen en verzorgd gevoel de deur uit te laten gaan. Soms volgen zij cursussen om hun kennis te verrijken. Zo is onze schoonheidsspecialist Mariska gespecialiseerd in sportmassages en pedicure behandelingen!

Huid- en oedeemtherapeut

Huidtherapeuten zijn meer herstelend met de huid bezig. Bij de huidtherapeuten Maaike en Linda kom je niet voor een ontspannende behandeling. Het doel van een huidtherapeutische behandeling is een huidklacht te verminderen of te herstellen. Hierbij gaat het vaak om een zieke of beschadigde huid.
De opleiding Huidtherapie is een vierjarige Hbo-opleiding. Hierin wordt veel kennis opgedaan rondom huid-, haar- en nagelproblematiek.
Na de opleiding komt de huidtherapeut in het Kwaliteitsregister te staan. Voor verlenging van deze registratie moeten de huidtherapeuten jaarlijks punten behalen om hun kennis op peil te houden. Maaike en Linda werken samen met huisartsen en dermatologen. De huidklachten die Maaike en Linda behandelen zijn heel divers.
Bij onze huidtherapeuten kun je terecht voor acnetherapie, littekentherapie, elektrische ontharing, Mechanische bindweefselmassage, coagulatietherapie, camouflagetherapie, wondzorg en oedeemtherapie.

Samenwerking

Voor ontspanning en verzorging van je huid kun je dus terecht bij Alexandra. Maaike en Linda zijn gespecialiseerd in het herstel en verbetering van je huid. De huidtherapeuten en de schoonheidsspecialisten vormen een prachtige aanvulling op elkaar en kunnen goed samenwerken. Binnen NovaDerm Huidkliniek verwijzen wij naar elkaar door. Op deze manier bundelen wij onze kennis. Zo krijg je altijd een optimaal behandelpakket. Zo kun je genieten van een combinatie van herstel en ontspanning van je huid!